Lakko 3.-9.5.2022

Ammattiliitto Jyty on 21.3.2022 jättänyt pääkaupunkiseutua koskevan lakkovaroituksen. Lakkovaroitus on annettu yhdessä JHL:n ja JUKO:n kanssa.

Lakkovaroitus

Usein kysyttyä lakosta

Lakko on perustuslaillinen oikeus

Lakko siirtyy 2 viikolla⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lakon aikana Jyty järjestää lakkovartiointia yhdessä JHL:n ja JUKO:n lakossaolevien työntekijöiden/viranhaltijoiden kanssa. Ilmoittaudu alla olevasta linkistä   lakkovartiointiin. 

Ilmoittautuminen lakkovartioon⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Yhdistyksen yhteystiedot lakon aikana:

Puheenjohtaja Katja vidgren p. 046 848 1440 jytypj.espoonseutu@gmail.com

Pääluottamusmiehet:

Espoon kaupunki Elina Nyman p. 046 848 1490 jytyplm.espoo@gmail.com 

Kauniaisten kaupunki Kermit Haapalainen p. 046 848 1516 jytyplm.kauniainen@gmail.com

Koulutuskuntayhtymä Omnia Niina Sahramaa p. 046 847 2158 jytyplm.omnia@gmail.comLakkoavustuksen hakeminen:

Lakko on takana ja on aika hakea lakkoavustusta, jonka osa teistä on sen jo tehnytkin. Ensimmäinen maksatus alkaa viimeistään 13.5.2022. Maksatus tapahtuu pääsääntöisesti kerran viikossa. Jyty maksaa lakkoon Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa (3.–9.5.2022) osallistuneille lakkoavustusta 160 euroa jokaiselta lakkopäivältä, myös viikonlopun ajalta. Lakkoavustuksesta 16 euroa on verotonta ja loppuosasta vähennetään verohallinnon päätöksen mukainen vero. Vero tilitetään suoraan liitosta verottajalle. HUOM! Lopullisessa verotuksessa kaikki veronalainen ansiotulo lasketaan yhteen ja lopullinen veroprosentti määräytyy vuoden aikana kertyvien tulojen mukaan. Verokorttia ei tarvitse toimittaa. 

Täällä on ohjeita lakkoavustuksen hakemiseen

Tässä on linkki avustuksen hakemiseen Kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset.

Mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia, niin lakkoavustushakemus voidaan käsitellä talousosastolla manuaalisesti. Sinun tulee lähettää tiedot mielellään turvasähköpostilla talousjohtaja Vesa-Matti Mäkiselle vesa-matti.makinen@jytyliitto.fi. Viestissä tulee olla nämä tiedot: oma nimi, lakkopäivät ja työpaikan nimi sekä tilinumero IBAN -muodossa.