Kymmenen hyvää ja painavaa syytä kuulua ammattiliittoon

Liitto huolehtii edunvalvonnastasi

Parempi palkka, iloa työhön, aikaa elämälle ja muut työsuhdeasiat kuntoon. Liiton jäsenenä olet turvassa.

Luottamusmiehen palvelut ja tuki työpaikalla

Kun työpaikalla tapahtuu, on luottamusmies apunasi heti. Tai ainakin niin pian, kun saa asiat tietoonsa.

Oikeusturva, ilmainen oikeusapu

Jos ongelmatilanteita tulee, voit aina kääntyä liiton puoleen. Saat sieltä lakimiehen neuvoja asiaan. Jopa maksuttomat palvelut ja asianajaja oikeudenkäyntiin ovat tarvittaessa jäsenen käytössä.

Työsuhdeneuvonta

Jäsenelle hyviä vinkkejä ja viisautta työelämästä ja vaikkapa opastusta työnhakuun. Paljon tietämystä puhelinsoiton tai sähköpostin päässä. 

Työttömyysturva lomautus- ja työttömyystilanteessa

Ansiosidonnainen päiväraha on aina parempi kuin pelkkä peruspäiväraha. Pelkkä työttömyyskassan jäsenyys on kuitenkin uhkarohkeaa. Irtisanomis- ja lomautustilanteisiin kun usein liittyy aika isoja ongelmia, joihin pelkän kassan jäsenet eivät saa mitään apua.   

Erilaista koulutusta jäsenille ja luottamusmiehille

Oman osaamisen päivittämistä, kollegojen tapaamista, tietoa oman alan ajankohtaisista asioista, työhyvinvoinnin kursseja. Luottamushenkilöt saavat erityiskoulutuksen työelämän asiantuntijoiksi: perehtyvät työlainsäädäntöön ja työehtosopimuksiin, oppivat esiintymistä ja neuvottelutaitoja sekä tutustuvat uusiin ihmisiin.

Jäsentapaamiset ja -tapahtumat, ostoedut

Kivoja virkistystapahtumia, joissa voi laajentaa sosiaalista verkostoaan ja rentoutua saman alan ihmisten kanssa. Moniin tilaisuuksiin voi ottaa myös perheen mukaan. Lisäksi Jyty tarjoaa mm. polttoainealennuksia, lomamökkejä ja muita hienoja konkreettisia etuja, joita kannattaa käyttää.   

Oma jäsenlehti

Saat ajankohtaista tietoa omasta alasta, työelämästä ja liiton tapahtumista. Tiedät, mistä alalla juuri nyt yleisesti puhutaan. Lisäksi Jyty Espoon Seutu ry tiedottaa oman yhdistyksen ja työnantajien ajankohtaisista asioista tiedotelehti PINNAssa.

Hyvä vakuutusturva

Jytyn jäsenetuihin kuuluu ympärivuotiset vapaa-ajan tapaturma- ja matkavakuutukset. Lisäksi jäsenetuna voit hankkia muita vakuutuksia jäsenhintaan ja tarjolla on myös suomen edullisin henkivakuutus.  

Liitto vaikuttaa työelämän lainsäädäntöön ja solmii sopimuksia

Jyty on keskusjärjestö STTK:n jäsen ja yhdessä olemme sinun edunvalvojiasi yhteiskunnassa. Jyty ja STTK tekevät valtavasti työtä valtakunnan tasolla, jotta lait ja sopimukset tuovat jäsenillemme parhaan mahdollisen hyödyn ja edut työelämässä. Esimerkiksi viisipäiväinen työviikko, vuosiloma, äitiysvapaa ja jopa helatorstain vapaapäivä ovat palkansaajakeskusjärjestöjen ajamia ja tupo-sopimuksissa neuvottelemia etuja, joista kaikki nyt voivat nauttia. Eikä etujen puolustaminen ole vain historiaa - uusista lakien parannuksista ja etuuksista neuvotellaan ja sovitaan jatkuvasti. Nykyiset saavutukset eivät pysy, ellei järjestäytymisaste pysy vähintään ennallaan.

+ Työelämän huippuammattilaiset palveluksessasi.

Ammattiliitto Jytyssä ja ammattiliittojen keskusjärjestössä STTK:ssa työskentelee suomalaisten toimihenkilöiden työn parhaat asiantuntijat. He tekevät kaikki töitä sinun etujesi hoitamiseksi, kun olet ammattiliiton jäsen.


Jäsenasioihin liittyvistä asioista voit kysyä yhdistyksen jäsenasiainhoitajalta.

Ota yhteyttä!

Elina Nyman
Pääluottamusmies/jäsenasiainhoitaja
puh. 0438246022 tai etunimi.sukunimi@espoo.fi